Tygodniowe
Menu
Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z puree i surówką z pora
Obiad II: Filet w sosie korma z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotlet panierowany z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z mielonym mięsem i warzywami
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Kolacja: Zupa jarzynowa
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, drobiową wędliną, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenna
Obiad: Placek po węgiersku
Obiad II: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z pietruszkowym ryżem i grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki), grillowany filet z kurczaka
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Kotleciki sojowe w sosie pieczeniowym z puree i surówką z pora
Obiad II: Gulasz wegetariański a’la KORMA z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotleciki warzywne z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z warzywami i tofu
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenną
Obiad: Placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym
Obiad II: Pieczone kotleciki warzywne z nutą cytryny z pietruszkowym ryżem i grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki warzywne w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki) i tofu
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz wegetariański z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma sojowa ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Filet z tilapii z puree i surówką z pora
Obiad II: Gulasz wegetariański a’la KORMA z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotleciki rybne z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z warzywami i tofu
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenną
Obiad: Placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym
Obiad II: Pieczona tilapia w sosie szpinakowym z nutą cytryny z pietruszkowym ryżem i grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki warzywne w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki), grillowany morszczuk
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z suszonymi pomidorami, tuńczykiem, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz wegetariański z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma sojowa ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Omleciki z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z surówką z pora
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia z truskawkami i „granolą” z nerkowców
Obiad: Keto schabowy z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Kolacja: Sałatka cezar z dipem mayo
Środa
Śniadanie: Bułeczki czystoziarniste z wędliną, serem camembert, sosem mayo, sałatka wiosenna
Obiad: Gulasz węgierski z ryżem z brokuła
Kolacja: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z grillowanymi warzywami
Czwartek
Śniadanie: Keto brownie z waniliowym twarożkiem i owocami
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Grillowany filet z kurczaka z pesto i warzywami
Kolacja: Kiełbaski myśliwskie z warzywami i pieczywem czystoziarnistym
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z surówką z białej kapusty
Kolacja: Schoarma gyros z zieloną fasolką szparagowąy, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z puree i surówką z pora
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotlet panierowany z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, drobiową wędliną, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenna
Obiad: Placek po węgiersku
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki), grillowany filet z kurczaka
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z puree i surówką z pora
Obiad II: Filet w sosie korma z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotlet panierowany z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z mielonym mięsem i warzywami
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, drobiową wędliną, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenna
Obiad: Placek po węgiersku
Obiad II: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z pietruszkowym ryżem i grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki), grillowany filet z kurczaka
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z puree i surówką z pora
Obiad II: Filet w sosie korma z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami i ziemniaczkami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotlet panierowany z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z mielonym mięsem i warzywami
Kolacja: Sałatka tabbouleh z kaszą bulgur i świeżą miętą
Środa
Śniadanie: Rogalik śniadaniowy z makiem, drobiową wędliną, serem camembert, sosem żurawinowym, sałatka wiosenna
Obiad: Placek po węgiersku
Obiad II: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z pietruszkowym ryżem i grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Gnocchi z pesto, grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, pieczarki), grillowany filet z kurczaka
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Omleciki z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z kaszą pęczaki surówką z pora
Obiad II: Filet w sosie KORMA z ryżem curry, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia, brzoskwiniami, truskawkami i domową granolą
Obiad: Kotlet w panierce orzechowej z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron po meksykańsku z mielonym mięsem i warzywami
Kolacja: Sałatka cezar z dipem mayo
Środa
Śniadanie: Bułeczki czystoziarniste z wędliną, serem camembert, sosem mayo, sałatka wiosenna
Obiad: Gulasz węgierski z ryżem z brokuła
Obiad II: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Razowe racuszki z jabłkiem, piernikowy twarożek, świeże owoce
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Grillowany filet z kurczaka z pesto i warzywami
Kolacja: Sałatka ryżowa z piklami
Piątek 06/06/2025
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
———————————————————————————————————————————–
WEGE/ WEGE+RYBY
Śniadanie: Frittata z suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz wegetariański z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma sojowa ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
LOW CARB/ KETO
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z surówką z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z zieloną fasolką szparagowąy, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
NISKIE IG
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z prażoną kaszą gryczaną, surówka z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z ryżem curry, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota

Poniedziałek
Śniadanie: Omleciki z szynką, serem, warzywami, salsa meksykańska, słupki warzyw
Obiad: Bitki w sosie pieczeniowym z surówką z pora
Obiad II: Filet w sosie KORMA z ryżem z kalafiora, opiekane warzywa
Kolacja: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami
Wtorek
Śniadanie: Jogurt z chia z truskawkami i „granolą” z nerkowców
Obiad: Keto schabowy z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z dipem jogurtowo-musztardowym
Obiad II: Makaron z cukinii po meksykańsku z mielonym mięsem i warzywami
Kolacja: Sałatka cezar z dipem mayo
Środa
Śniadanie: Bułeczki czystoziarniste z wędliną, serem camembert, sosem mayo, sałatka wiosenna
Obiad: Gulasz węgierski z ryżem z brokuła
Obiad II: Pieczony morszczuk z nutą cytryny z grillowanymi warzywami
Kolacja: Chłodnik z botwinki podany z jajkiem na twardo
Czwartek
Śniadanie: Keto brownie z waniliowym twarożkiem i owocami
Obiad: Klopsiki w sosie pomidorowym z surówką z kiszonek kapusty
Obiad II: Grillowany filet z kurczaka z pesto i warzywami
Kolacja: Kiełbaski myśliwskie z warzywami i pieczywem czystoziarnistym
Piątek
Śniadanie: Frittata z myśliwską kiełbaską, suszonymi pomidorami, serem cheddar, domowy sos tatarski, słupki warzyw
Obiad: Gulasz czeski z surówką z białej kapusty
Obiad II: Schoarma gyros z zieloną fasolką szparagowąy, zestaw surówek, domowy sos tysiąca wysp
Kolacja: Zupa jarzynowa
Sobota
